Ricetta di Veloce Limoncello homemade
Limoncello homemade. LIMONCELLO is one of the most famous Italian liqueurs in the universe. Three ingredients make up my Nonna's #family recipe and the flavour explodes like a. Homemade limoncello makes a great gift, and if you start, like, right now (assuming you can find Homemade limoncello is so good!
The most comprehensive limoncello article EVER! This homemade limoncello recipe is so easy to prepare that you will sip the best limoncello in no time. Limoncello is traditionally made in the southern region of Italy. You can cook Limoncello homemade using 4 ingredients and 6 steps. Here is how you achieve it.
Ingredients of Limoncello homemade
- It's 1 of lt alcool.
- You need 1,2 of lt acqua.
- It's 600 gr of zucchero.
- It's 10/15 of limoni bio.
Most citrus fruit is covered with a very. Not only is is the perfect drink for you but it also makes a great Homemade Limoncello. With this Limoncello recipe you can easily make an authentic Italian Limoncello liqueur at home. Not to mention that a homemade version is times superior than anything you could ever get otherwise.
Limoncello homemade instructions
- Prendiamo i limoni e laviamoli per bene...dopodiché tagliamo via la buccia con un coltellino o con un pelapatate stando attenti a non prendere la parte bianca interna altrimenti renderà il tutto amaro!.
- Mettiamo le bucce tagliate in un contenitore e versiamoci dentro l'alcool, chiudiamo in modo ermetico e mettiamolo in un luogo fresco, asciutto e buio per circa una settimana. Ogni tanto andiamo a mescolare un po'..
- Dopo circa una settimana vedrete che le bucce saranno diventate quasi bianche e l'alcool giallo...vuol dire che la macerazione è finita..
- Ora prendiamo una pentola capiente e mettiamo l'acqua e lo zucchero, accendiamo il fuoco e scaldiamo giusto il tempo di far sciogliere lo zucchero..
- Lasciamo raffreddare l'acqua, togliamo le bucce dall'alcool e poi versiamo attraverso un colino l'alcool in modo da togliere eventuali pezzettini di buccia rimasti..
- SUGGERIMENTI: -La quantità di zucchero può essere variata in base ai vostri gusti; con questa quantità il limoncello risulterà non troppo dolce e viene esaltato il sapore dei limoni...una volta pronto, se vi sembra troppo poco zuccherato potete aggiungerlo tranquillamente. -Conservate una bottiglia in freezer...non si ghiaccia e lo avrete sempre a disposizione..
Homemade lemon extract is good for so much more than just adding a pop of flavor to poppyseed. Ah, homemade limoncello… sweet nectar of the Gods. I remember first tasting Italian limoncello as a young girl at family dinners. And of course, when you're young and your Italian uncles give you a taste. See more ideas about limoncello, limoncello recipe, homemade limoncello.
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Clay Drake
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